fyllakistan.blogg.se

En blogg fylld av mat, bak och inspiration!

Crispy Chicken Tortilla

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Lördag idag! Då är det tacos på G, eller hör det till fredagarna egentligen?
 
Hur som helst så gjorde jag ett alternativ till den klassiska tacosen idag, nämligen hemmagjord Cripsy Chicken Tortilla! Dessa innehöll förutom kycklingen, sallat, grönsaker, guacamole, salsasås bland annat! Superlätt och supergott! Kycklingbitarna blev verkligen jättekrispiga och smaskiga! Måste dela med mig av det.
 

 RECEPT

 (4 pers)


Crispy Chicken
2 kycklingfiléer
mjöl
ströbröd
2 ägg
salt
vitpeppar
cayennepeppar

Guacamole
2st avokado
1st guacemole dip mix (Santa Maria)
1dl gräddfil

Innehåll
sallat
dina favoritgrönsaker
gräddfil
tacosås
tortillabröd

Smör och olja till stekning

Först börjar jag med att göra i ordning guacamolen. Jag fuskar lite och kör på färdigmix, men den är såååå god!! Dela avokadon i två delar, ta ur kärnan. Gröpa ur "köttet" och lägg i en skål. När du fått i all avokado, så mosar du den. Jag väljer att inte mosa avokadon helt utan ha kvar lite bitar kvar, för tycker det blir mumsigare! Sedan häller du i mixen och gräddfil. Jag tar inte helt 1dl utan jag tar tills det smakar bra. Pröva dig fram helt enkelt! Rör runt tills du får en fin röra och ställ den sedan i kylskåpet för att dra sig.

Guacamole, tacosås & gräddfil
 
Sen hackar jag upp alla grönsaker jag vill ha. Jag hade gurka, tomat, paprika och majs. Jag hackade upp tills jag tyckte att det skulle räcka till, bättre att göra för mycket än för lite. Om du får över kan du ju bara göra en sallad av resterna!

 
Nu är det tags att fixa cripsy chicken! Förbered först själva "degen". Ta fram tre stycken skålar. Häll i mjöl i den första, äggen som vispas runt i den andra och ströbröd i den tredje. Jag tänkte ha i krossad corn flakes också, men det hade vi inga hemma!

Skär sedan kycklingfiléerna i små bitar. Jag tycker bäst om när de är lite mindre. Salta, peppera och ha på cayennepeppar. Jag brukar ha på ganska mycket för tycker det är gott när det blir lite hetta!

Sedan lägger du i kycklingbitarna, några i taget, i mjölet och blandar runt. Sedan över till äggskålen och till sist i ströbrödet. Jag fick hälla på ströbröd för den går åt, som tur var var sambon i närheten så han kunde hjälpa mig att hälla på nytt, haha, för man är rätt kletig om fingarna!
 
När du är klar så lägger du upp kycklingbitarna på en tallrik. 


Innan de ska i pannan!

Hetta upp en panna och ha på rikligt med smör och olja! Lägg i kycklingbitarna och sänk värmen. Stek tills de får en fin färg eller tills kycklingen är genomstekt. Lägg de klara bitarna på en tallrik med hushållspapper på. Låt de ligga en liten stund. Då hamnar fettet i pappret och de blir krispiga och härliga! Ta sedan bort pappret och låt kycklingbitarna vara kvar på tallriken.

 
Hade även vegetariskt alternativ till! Dock syns de tyvärr ej på bilden då de låg i pannan just då. Använde mig utav soja nuggets från Hälsans kök! Var riktigt gott!
KLART!
 
- S.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: